Google Sites
és una aplicació online gratuïta que permet crear un lloc web o una intranet de
forma senzilla. Amb aquesta aplicació
els usuaris poden reunir en un únic lloc i de manera ràpida
informació variada, inclosos vídeos, calendaris, presentacions, arxius
adjunts i text. A continuació s'explicarà de forma breu com es poden crear llocs web des aquesta aplicació.
En primer lloc, cal accedir a la pàgina de Google Sites des el nostre compte de Gmail i premer el botó "crear", localitzat a la esquerra de la pantalla.
Ara cal omplir els llocs en blanc amb el nom de la pàgina, la direcció web, etc. i tornar a polsar "crear" en la part superior esquerra de la pantalla.
Una vegada realitzats aquests primers passos es troba la pàgina d'inici que encara està buida, així que cal anar omplint-la en la informació que es desitge.
Per començar trobem els botons de "modifica la pàgina", "nova pàgina", "més accions" i "compartir":
Una vegada realitzats aquests primers passos es troba la pàgina d'inici que encara està buida, així que cal anar omplint-la en la informació que es desitge.
Per començar trobem els botons de "modifica la pàgina", "nova pàgina", "més accions" i "compartir":
- Modifica la pàgina: des d'ací es pot escriure una introducció que pot servir per a presentar de forma breu l'activitat que es preten fer quan es cree la WebQuest.
- Nova pàgina: des aquesta opció es poden crear les diferents activitats que volem proposar en la nostra WebQuest, ja que es poden anar afegint les pàgines que desitgem que visiten els nens i es poden afegir imatges vídeos etc., que després de crear-la van apareixen a la barra lateral.
- Més accions: ací trobem moltes opcions, entre altres es poden consultar les últimes modificacions de la pàgina, el llistat de pàgines del lloc, els documents adjunts (fotografies, vídeos, etc.); també es poden modificar algunes coses de la pàgina com la introducció, el nóm d'aquesta, la seua direcció, plantilles, etc. Però el més interessant que es pot trobar ací es la possibilitat de tornar a les anteriors versions de la pàgina, ( accedint a "historial de revisiones") de forma que pots tornar enrere la pàgina amb un sol clic.
- Compartir: aquest botó permet publicar l'enllaç del lloc web a diferents xarxes socials, donar permis d'administració de la pàgina a altres persones i fer publica o privada la pàgina.
Una vegada sabem fer un lloc web, ja podem començar a realitzar la WebQuest, la qual consta de diferents parts: introducció, tasca, procés, avaluació, guia didàctica, conclusions ...
La realització d'aquesta és de gran utilitat per a nosaltres com a futurs mestres d'EP, perquè es tracta d'una pràctica docent cada vegada més habitual entre els mestres, ja que són un
recurs molt útil dins de l’aula que dóna la possibilitat de treballar
unitats didàctiques i, alhora, treballar gran quantitat d’objectius relacionats
amb les diverses competències bàsiques i les TIC.
No hay comentarios:
Publicar un comentario