24 may 2012

REALITZACIÓ D'UNA WEBQUEST

En entrades anteriors d'aquest bloc es va comentar els continguts teòrics més rellevants sobre les WebQuest (recurs per a treballar la competència digital i continguts curriculars de manera autònoma i col·laborativa) i també es va explicar com utilitzar una de les eines de Google, Google Sites (aplicació que permet la realització de llocs web). Per a posar en pràctica aquests coneixements, la meua companya Míriam Ramírez Sáez i jo hem creat una WebQuest, de forma que apliquem el que vam aprendre als temes esmentats.

La nostra diversitat lingüística és la WebQuest que hem dissenyat. Aquesta tracta sobre la diversitat lingüística a Espanya i compta amb diversos recursos per a poder estudiar diferents coses sobre aquest tema.

Quan s'accedeix apareix la pàgina principal on es presenta l'activitat exposant el contingut que dicta el currículum de la Comunitat Valenciana que es va a treballar i per a quina etapa i cicle escolar va dirigida.

Al menú lateral poden desplegar una llista de pàgines des de Presentació que representen cadascuna de les parts per les que està formada la nostra la nostra WebQuest.

En primer lloc, a Introducció es facilita un petit text per a que els alumnes puguen imaginar-se de manera molt general sobre que tractarà l'activitat i s'esmenta els diferents ítems a estudiar.

A continuació, a Tasques s'explica quin és el principal objectiu de la WebQuest i es diu quina serà la forma en la que és treballarà, en aquest cas per parelles i per grups de sis persones.

Si fem clic en Procés es pot veure com apareix una taula amb el títol de cadascuna de les tasquen que han de realitzar els alumnes i se'ls facilita una petita descripció. Cal dir que també es podria haver-hi afegit una columna més a aquesta taula per a enllaçar els recursos que s'han de consultar per a fer els exercicis, però nosaltres hem pensat en dividir cadascuna de les activitats en una pàgina per a poder explicar cadascuna d'aquestes de manera més detinguda i no omplir amb molta informació una pàgina. Si premem en Procés apareixerà un llistat de cadascuna de les pàgines amb les tasques que han de ser desenvolupades, però explicant-les de manera més profunda i facilitant els enllaços de les pàgines que s'han de consultar.
  1. Què és la diversitat lingüística?
  2. Quina és la llengua oficial d'Espanya i on es parla aquest idioma?
  3. Què és un idioma cooficial i quines són les llengües cooficials espanyoles?
  4. Hi ha diferències entre l'alfabet espanyol i el de les llengües cooficials i quina és la llengua més diferent?
  5. Com es van originar aquestes llengües?
  6. Les nostres llengües. 
En quart lloc hi ha una pàgina, anomenada Avaluació, on s'ha fet una taula per a què els alumnes o altres mestres puguen veure com s'avaluarà el desenvolupament de l'activitat, ja que s'han de tenir en compte aspectes molts diferents:contingut de les activitats, noves aportacions, utilització de l'ordinador, actitud, treball col·laboratiu i faltes d'ortografia i d'expressió.

També hi ha Conclusions, on se li dóna l'enhorabona als alumnes per haver-hi finalitzat la WebQuest, es fa una petita reflexió sobre el que s'ha estudiat de manera explícita i implícita i es formula una pregunta per a motivar als alumnes a continuar investigant sobre el tema tractat facilitant nous enllaços.

Per últim, trobem les Orientacions per al Professor i es ací on es s'expliquen les sessions necessàries per a portar a terme aquesta WebQuest i quines activitats es fa en cadascuna d'aquestes. A més, fem un suggeriment sobre com poder aplicar aquesta activitat en altres CCAA, ja que aquesta està escrita en valencià.

*Ací deixe un vídeo on es mostra tot aquest lloc web:
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario